Op de vergunning staat 00-00-1945. Vlak na de oorlog werd op deze plek al patat gebakken. Eerst door de heer Paalman, onder de naam Paalmans Bikbar, bij veel Ommenaren nog bekend. "hij maakte zelf zijn eigen patat, kookte aardappelen en deed ze in een snijmachine, ook kroketten werden door hem zelf gemaakt," vertelt Brigitte van Dijk, eigenaresse van Smultaria Smulwereld Ommen.

Brigitte heeft in november 2010 een doorstart gemaakt met cafetaria Smulwereld aan de Markt, ook wel bekend om het lekkerste frietje van Ommen.

Ondertussen is de snackbar totaal gerenoveerd, Brigitte heeft alles doorgevoerd in een frisse landelijke stijl, er staan mooie steigerhouten tafels en banken. Er zijn meer zitplaatsen en er is terrasverwarming aanwezig, kortom je kunt er gezellig zitten eten met je gezin.

Vlak voor de kerst in 2010 heeft Brigitte de Zilveren Pollepel gewonnen, een prijs die in Nederland slechts enkele keren per jaar wordt uitgedeeld, dit is een waardering van de FFC, "Franchise Friendly Concepts", jaarlijks gaan er zogenaamde mystery guests de cafetaria's langs om steekproeven te nemen, te proeven en om te kijken naar klantvriendelijkheid, hygiŽne en inzet.
Het geeft ze een boost om er wat van te maken.
Brigitte levert kwaliteit voor een gemiddelde prijs, bijvoorbeeld patat van McCain, kroketten en frikandellen met de sausen van Oliehoorn, de gehaktballen en mega grote schnitzels van de keurslager en de broodjes van de bakker.

Onlangs is de menu kaart uitgebreid met vers afgebakken belegde broodjes, en er wordt DE koffie geschonken.

Favoriet bij de klanten zijn de berehap, de gehaktbal en natuurlijk de patat, kroketten en frikandellen, en natuurlijk in de zomerperiode het ijs.

Marcel van Dijk, (de partner van Brigitte) is trots op haar, "het is helemaal haar ding, ik zit zelf in de vloerbedekking en help hier en daar met de klusjes, ik sta er wel achter. Ja, dat kan ze wel.

Wat is er zo leuk aan werken in een Snackbar? Brigitte" het is afwisselend, het contact met de mensen is leuk. Je weet zo langzamerhand wat de vaste klanten willen hebben". Hendrie,"Bijvoorbeeld de buschauffeur met de gehaktbal en de mevrouw met het hondje die altijd voor drie personen friet en twee shaslicks met curry neemt.